LA MASIA


Torrecabota és una masia de la qual tenim les primeres noticies el 1519. En aquest any trobem un document on es parla de Joan Torrecabota, hereu del mas Torrecabota.
És molt possible que la masia sigui anterior a aquesta data, però de moment no s'ha trobat cap document que hi faci referència.
Des de llavors fins a primers del segle XX, els Torrecabota han estat els amos del mas com queda constància en diversos documents que s'han trobat. Francesc, Vicenç, Maria, Valentí, Just o Concepció són alguns dels noms que s'han trobat de l'estirp dels Torrecabota.
L'any 1913 el mas és adquirit per la Sra. Antònia Soler i Manigot, que en morir l'any 1964, deixa tots els seus bens a una fundació benèfica perquè l'administri i en dediqui els redits a la funció social del poble de Cabrianes, d'on ella era filla.
És amb la Fundació Privada Antònia Soler que l'any 1998 signo un contracte d'arrendament amb el compromís de rehabilitar aquesta masia.
Finalment l'any 2008 aquesta masia es donada d'alta com a masia de turisme rural, després d'anys de treballs i dedicació.
L'aspecte que té actualment és si fa o no fa el de la foto.